#valohaaste

Lux Helsinki kannustaa kaupunkilaiset, yhteisöt ja yritykset valaisemaan pimeää vuodenaikaa omilla valoteoksillaan. Valohaasteen tavoitteena on tuoda yhteisöllisesti valon voimaa talven keskelle.

Osallistu valohaasteeseen!

Valohaasteeseen voi osallistua kuka vain jakamalla Instagramissa kuvan valotaiteestaan #valohaaste-tunnisteella. Teos voi olla lähes mitä tahansa: se voi olla olemassa vain muutaman sekunnin ajan kuvanottohetkellä tai se voi ilahduttaa koko pimeän ajan. Vain mielikuvitus on rajana, kunhan teoksessa on tavalla tai toisella mukana valo. Aikaisempien vuosien valohaastekuvissa on ollut muun muassa valaistu gramofoni, polkupyörä, revontulia ja kameraan tallentuneita valomaalauksia.

Valotaideteoksen voi tehdä mistä vain, mutta kannustamme hyödyntämään kotoa jo valmiiksi löytyviä materiaaleja ja suosimaan esimerkiksi led-lamppuja sähkönkulutuksen minimoimiseksi. Valoteoksen voi tehdä yksin, mutta ennen kaikkea haaste kannustaa yhdessä tekemiseen: teoksen voi suunnitella ja toteuttaa vaikka perheen, luokan tai taloyhtiön voimin. Eniten iloa teos tuottaa näkyvällä paikalla, kuten ikkunassa, pihalla tai parvekkeella.

Valohaaste on nyt käynnissä, ja se jatkuu Lux Helsingin yli. Lux Helsingin partneri SATO palkitsee kolme mieleenpainuvinta kuvaa S-Ryhmän lahjakortein tammikuun puolivälissä. Voittajiin otetaan yhteyttä Instagramissa. Lux Helsinki jakaa valohaasteen aikana kuvia kaupunkilaisten teoksista sosiaalisen median kanavissaan.

Millainen on sinun valoteoksesi? Tule mukaan! #valohaaste Seuraa Lux Helsinkiä Instagramissa ja inspiroidu valoteoksista @luxhelsinki

 

Valohaasteessa parasta on yhdessä tekeminen, jonka ilo on koko ympäristön nautittavissa. Näemme valon laajempana asiana kuin näköaistien aistittavissa olevana: Ajattelemme yhteisen tekemisen tuovan myös mieleen valoa. Valohaaste saa ihmiset yhdessä tuottamaan toisilleen iloista hyvää mieltä arkeen; naapurilämpöä, joka lämmittää talven kylminäkin kuukausina ja valaisee mieltä pimeänäkin vuodenaikana.

 

-Markkinointipäällikkö Sanna Marttinen, SATO

#valohaaste