Lux Helsingin kumppaniksi?

Helsinki on kaupunki, jossa tehdään vaikuttavia ja mieleen jääviä tekoja. Helsinki on ainutlaatuinen yhdistelmä sykettä ja rauhaa, se tekee tästä kaupungista ainutlaatuisen. Kaupunkia kehitetään yhdessä kumppaneiden kanssa, ja Lux Helsingin kautta yrityksen on helppo kiinnittyä Helsingin markkinointiin. Lux Helsinki on Suomen someystävällisin tapahtuma, joka tuo valonpilkahduksen vuoden pimeimpään aikaan. Se kerää yli puoli miljoonaa hyväntuulista ihmistä nauttimaan valotaiteesta ja ulkoilmasta säässä kuin säässä.

Valofestivaalin yritysyhteistyössä keskitytään pääasiassa valotaideteosten mahdollistamiseen ja tapahtuman kävijäkokemuksen kehittämiseen yhdessä kumppaneiden kanssa.  

LEENA LASSILA
050 3080322
leena.lassila(at)hel.fi

Kumppanit 2018

Pääpartneri

 

 

 

 

 

”Uskallan väittää, että Lux Helsinki on Euroopan – ja ellei jopa maailmankin – mittakaavassa taiteellisesti ja teknistuotannollisesti TOP10 –valotaidefestivaali. Lux ei kalpene monenkaan kansainvälisen vertailukohdan rinnalla. Tästä kertoo muun muassa vuosien aikana ulkomaisilta kollegoilta tullut palaute. Kaikkein hienointa on se, että Lux Helsinki on antanut meille mahdollisuuden sekä kehittää valo- ja videotaiteen asemaa Suomessa että antaa alalle takaisinpäin. Olemme saaneet alalta paljon ja Lux on sellainen kanava, jossa voimme tukea alan edistämistä erilaisin keinoin.”

-Lux Helsingin kuraattori Matti Jykylä Sun Effectsiltä.

Partnerit

 

 

 

 

Yhteisöllisyys on yksi osuustoiminnallisuutemme kulmakivistä ja yhteisöllisiä elämyksiä toteuttava Lux Helsinki kohtaa kanssamme tässä asiassa erinomaisesti. Valofestivaali tarjoaa helposti saavutettavia kokemuksia kaikenikäisille kaupunkilaisille ja matkailijoille.

-Business Partner Susanna Mäkinen OP:n syistä lähteä partneriksi

 

 

 

Asuintalomme käynnistävät Lux Helsinki -tapahtuman Valohaasteen, johon kaikki kaupunkilaiset voivat osallistua. Asukkaamme luovat taloistaan yhdessä pieniä taideteoksia, joista huokuu valo ja naapurilämpö. Autamme asuintalojemme naapuriyhteisöjä luomaan ikkunoidensa kautta taloistaan yhdessä koko ympäristöä ilahduttavia ja mieliä lämmittäviä teoksia.

-Markkinointipäällikkö Sanna Sneen SATOn roolista partnerina

Tekniset partnerit

 

 

 

”Me toimitamme Tuomiokirkon ja Arkkitehtuurimuseon taideteosten projisointien teknisen toteutuksen. Lisäksi toimitamme huomattavan määrän esitystekniikkaa reitin varrelle eri pisteisiin. Bright Finland on elämysten mahdollistaja valo-, ääni- ja kuvatekniikan keinoin. On hienoa olla mukana mahdollistamassa näiden upeiden teosten toteuttamisen Helsingin ydinkeskustaan kaikkien nautittavaksi. Lux Helsingin kokemiseen kannattaa varata aikaa. Nauttia upeista teoksista ja pysähtyä hetkeksi myös miettimään niiden sisältöjä ja viestejä upeiden ulkokuorien alla.”

Juho Hiidenmaa, Head of Sales, Bright

 

Kumppanit

 

 

 

 

Lux Helsinki on mahtava valopilkku keskellä Helsingin pimeää talvea. Tiesimme aiempien vuosien perusteella, että tarve ruokatapahtumalle on todellinen, koska monet ravintolat pitävät ovensa suljettuna joulunjälkeisiin pyhiin osuvalla ajanjaksolla.

-Päätoimittaja Panu Jansson Cityn järjestämästä Lux Helsinki Eat -ruokatapahtumasta

 

 

 

Koemme, että valotaiteen merkitystä rakennetussa ympäristössä tulisi korostaa nykyistä enemmän. Haluamme osaltamme tukea tätä kehitystä ja siksi haluamme tehdä Lux Helsingin kanssa yhteistyötä. Koemme, että valotaiteella olisi valtavasti mahdollisuuksia pimeän aikaan.

-Toimitusjohtaja Pekka Metsi, Granlund

 

 

 

 

On mahtavaa, että keskellä pimeintä vuodenaikaa Lux Helsinki valaisee Helsinkiä ja piristää kaupunkilaisia. Estetiikan lisäksi valo on kaupunkilaisille tärkeä turvallisuuselementti ympäri vuoden. Olisi hienoa, jos Lux Helsinki innostaisi kaupungin päättäjiä kehittämään Helsingin valaistusta niin esteettisestä kuin turvallisuusnäkökulmastakin tarkasteltuna.

– CEO Ville Ketonen, tapahtuman turvallisuusvastaava, Local Crew

 

 

 

Näemme ilomielin kahvimme olevan tarjolla laadukkaasti toteutetuissa kaupunkitapahtumissa. Lux tuo piristystä talven pimeyteen ja meidän kahvimme lämmittää kehoa ja mieltä, mikä voisi olla parempi yhdistelmä?

-Kahvinpaahtaja ja teekauppias, Lari Salomaa, Johan & Nyström

Tekniset kumppanit