Lux Helsingin kumppaniksi?

Helsinki on kaupunki, jossa tehdään vaikuttavia ja mieleen jääviä tekoja. Helsinki on ainutlaatuinen yhdistelmä sykettä ja rauhaa, se tekee tästä kaupungista ainutlaatuisen. Lux Helsinki on Suomen someystävällisin tapahtuma, joka tuo valonpilkahduksen vuoden pimeimpään aikaan. Se kerää yli puoli miljoonaa hyväntuulista ihmistä nauttimaan valotaiteesta ja ulkoilmasta säässä kuin säässä.

Valofestivaalin yritysyhteistyössä keskitytään pääasiassa valotaideteosten mahdollistamiseen ja tapahtuman kävijäkokemuksen kehittämiseen yhdessä kumppaneiden kanssa. Tervetuloa mukaan!

Kiinnostuitko? Olethan yhteydessä Petra Majanderiin, petra.majander(a)eventshelsinki.fi

Kumppanit 2020

Pääpartnerit

 

 

 

 

 

Partnerit

 

 

 

 

Kumppanit

Lux Helsinki 2020

”Uskallan väittää, että Lux Helsinki on Euroopan – ja ellei jopa maailmankin – mittakaavassa taiteellisesti ja teknistuotannollisesti TOP10 –valotaidefestivaali. Lux ei kalpene monenkaan kansainvälisen vertailukohdan rinnalla. Tästä kertoo muun muassa vuosien aikana ulkomaisilta kollegoilta tullut palaute. Kaikkein hienointa on se, että Lux Helsinki on antanut meille mahdollisuuden sekä kehittää valo- ja videotaiteen asemaa Suomessa että antaa alalle takaisinpäin. Olemme saaneet alalta paljon ja Lux on sellainen kanava, jossa voimme tukea alan edistämistä erilaisin keinoin.”

– Matti Jykylä, hallituksen puheenjohtaja, Sun Effects

”Valon avulla voi rakentaa yhteenkuuluvuutta: yhteisiä elämyksiä ja iloa, joiden luomiseen kaikki voivat osallistua. Pimeä vuodenaika on paljon helpompi kestää yhdessä kuin yksin.”

– Piia Matilainen, yhteisömanageri, SATO

”Taide ja kulttuuri ovat vahvasti läsnä Hanasaaressa ympäri vuoden, ja nyt yhteistyö Lux Helsingin kanssa tuo tähän oman lisänsä tuoden elämyksiä kävijöillemme valotaiteen muodossa.”

– Jaana Tamminen, projektipäällikkö, kulttuuri ja taideHanasaari – ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

”Valotaide ilahduttaa ja luo tunnelmaa rakennettuun ympäristöön. Korkeasaaren kulttuurihistoriallisesti arvokas puistoympäristö ja pimeys tarjoavat hienot puitteet valotaiteelle ja samalla sosiaaliset puitteet ulkoiluun.”

Susanna Silvonen, markkinointijohtaja, Korkeasaari

”Valotaide ilahduttaa ja lisää kaupunkilaisten hyvinvointia. Kaupunkikulttuurin edistäminen on lähellä sydäntämme, ja valotaide on loistava tapa herättää rakennukset eloon vuoden pimeimpään aikaan.”

– Pekka Metsi, toimitusjohtaja, Granlund

”On loistavaa olla idän satelliittina suuria massoja liikuttavassa tapahtumassa. Haluamme tuoda valotaidetta alueen asukkaiden koettavaksi sekä kutsua uutta yleisöä astumaan sisään Lux Stoaan.”

– Sanna Nuutinen, kulttuurituottajaKulttuurikeskus Stoa

”Kaupunkikulttuuri on Cityn sykkivä sydän ja kaupunkilaisten saattaminen kiinnostavien tapahtumien ja ravintoloiden äärelle missiomme ytimessä. Se, että saamme olla mukana tuomassa yhden aistin lisää kaupunkilaisten Lux Helsinki -kokemukseen on kunniatehtävä.”

Laura Eriksson, markkinointispesialisti, CITY

“On mahtavaa, että keskellä pimeintä vuodenaikaa Lux Helsinki valaisee Helsinkiä ja piristää kaupunkilaisia. Estetiikan lisäksi valo on kaupunkilaisille tärkeä turvallisuuselementti ympäri vuoden. Olisi hienoa, jos Lux Helsinki innostaisi kaupungin päättäjiä kehittämään Helsingin valaistusta niin esteettisestä kuin turvallisuusnäkökulmastakin tarkasteltuna.”

– Ville Ketonen, CEO, tapahtuman turvallisuusvastaava, Local Crew

Kiitos yhteistyöstä

Helsingin tuomiokirkko
Helsingin kaupunginteatteri
Helsingin yliopisto
Kaslink