Poikkeusliikennejärjestelyt festivaalin aikana

Lux Helsinki -valofestivaali levittäytyy Kansalaistorille ja Etu-Töölöön 5.–9.1.2019. Teokset ovat nähtävillä päivittäin klo 17–22 sekä kaksi teosta Lux Aamussa 9.1. klo 7–9. Festivaalin odotetaan houkuttelevan paikalle yli puoli miljoonaa kävijää.

Festivaalin aikana alueella on voimassa liikenteen poikkeusjärjestelyitä, jotka koskevat niin julkista liikennettä, yksityisautoilua kuin pyöräilijöitäkin. Liikenteenohjaus järjestetään opasteiden ja liikenteenohjaajien avustuksella.

Pyräilijöiden on hyvä huomioida, että Baana on suljettu tapahtumapäivinä 5.–9.1. klo 16.30–22.15 välillä Runeberginkatu ja Töölönlahdenkatu. Karamzininrannan pyöräily tapahtuu tuolloin Alvar Aallon kadun kautta ja Kansalaistorin läpi ei voi tuolloin pyöräillä.

Koska festivaali rajoittaa pysäköintimahdollisuuksia alueella, järjestämme väliaikaisparkkitilaa Mäntymäen kentälle F-parkkiluvan haltijoille 31.12.2018–11.1.2019. Väliaikaiset parkkipaikat on merkitty erikseen. Pyydämme välttämään autoilla liikkumista alueella tapahtuma-aikoina. Mikäli parkkipaikkoja on taloyhtiöiden sisäpihoilla, noudattakaa liikenteenohjaajien ohjeita. Myöskään taksit eivät voi liikennöidä sulkualueella tapahtuma-aikana.

Osa reitin teoksista sisältää ääntä ja äänentoistoa testataan ennen tapahtumaa 2.–4.1.

Lisätietoja: Leena Lassila, Helsinki Marketing, leena.lassila(at)hel.fi, 050 308 0322
Julkisen liikenteen poikkeusjärjestelyt: www.hsl.fi (kaukoliikenne yritysten omilta sivuilta)