Takaisin ohjelmaan
4
Ramboll Valostudio

Lux Arkkitehtuuri

Paikka: Finlandia-talo, Töölönlahden puoleinen puisto

Aika: 5.–9.1.2019 klo 17–22

Tänä vuonna Lux Arkkitehtuuri -sarjassa valaistaan arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Finlandia-talo. Rakennuksen Töölönlahden puoleinen julkisivu muuntuu näyttävän valo- ja ääniteoksen myötä virtaavaksi vedeksi. Teoksella halutaan kiinnittää huomio siihen, että vesi on ehtyvä luonnonvara ja että puhdas vesi ei ole itsestäänselvyys. Teoksen taiteilijana toimii Ramboll Valostudio.

“Teoksen visuaalinen materiaali muodostuu veden assosiaatioista ja liikkeestä. Äänimaailma tukee teoksen teemaa ja muodostaa veden olomuotoa kuvastavan rytmin valolle. Hohtavan valkoinen Finlandia-talon julkisivu muuntuu H2.O-nimisessä teoksessa valon ja äänen soljuvaksi kokonaisuudeksi”, kuvailee teoksen taiteellinen johtaja Reija Pasanen.

Lux Arkkitehtuuri -sarja huomioi ja nostaa esiin Helsingin arkkitehtuurin helmiä valaisemalla ne poikkeuksellisen loistokkaasti ja näyttävästi. Finlandia-talo jatkaa Lux Arkkitehtuuri -sarjaa, jossa on tähän mennessä nähty Ateneum (2016), Kauppatorin julkisivut (2017) ja Erottajan paloasema (2018).

Teoksessa mukana Sun Effects.

Taiteilija

Ramboll Valostudio

Ramboll Valostudio