Back to programme
15
Useita taiteilijoita

Lux In

Location: Kaapelitehdas: Puristamo ja Valssaamo

Aika: 3.–9.1.2019 klo 15–22
HUOM! Teos sijaitsee noin 2 km reitin ulkopuolella. 

Kolmatta kertaa järjestettävä valotaiteen näyttely Lux In tuo Kaapelitehtaalle jälleen monipuolisen kokoelman valoteoksia galleriamittakaavassa. Esillä on valoteoksia tunnetuilta valotaiteilijoilta sekä Taideyliopiston valosuunnittelun maisteriohjelman opiskelijoilta.

Chaos Pendulum

Julia Jäntti
Kaaoksella (m.kreik. Χάος) tarkoitetaan epäjärjestystä, sekasortoa.
Kaaos on äitijumalatar. Kaaoksella tarkoitetaan myös kaikkeuden (kosmoksen) muodostumista edeltänyttä oletettua järjestymätöntä olotilaa. Kaaosteoria on fysiikassa (näennäisen) säännöttömiä ilmiöitä koskeva teoria, mutta yleisesti oletus jonka mukaan epäjärjestys eli kaaos on maailmankaikkeuden perustila.

Third Dimensional

Sampo Aatos
Teos tutkii tilaa, muotoa ja väriä valon avulla.  Se antaa uuden näkökulman kolmiulotteisen maailman havainnointiin.Teoksessa on kolme diaprojektoria, joiden heijastamat kuvat nähdään yksin sekä yhdessä, jolloin ne muodostavat kolmea eri päämuotoa ja niiden lukuisia yhdistelmiä. Kussakin projektorissa on kolmetoista eri vaihtoehtoa kaikille kolmelle päämuodolle, joita projektorit vaihtavat sattumanvaraisesti 13 ja 31 sekunnin aikavälillä.

Kontti
Veli-Ville Sivén

Kontti on tutkielma valon havainnoinnista ja sen sanallistamisesta. Miten puhumme valosta ja miten valo arjessamme näyttäytyy? Teos koetaan erikseen valoa varten rakennetussa huoneessa, jossa kuullaan  erilaisten ihmisten näkemyksiä valosta. Tutkielman tarkoituksena on tuoda näkyväksi valosta puhumisen monimuotoisuus. Se kertoo myös siitä, kuinka eri tavoin katsomme valoa ja samalla maailmaa.

The light
Mia Jalerva
The light on teos valosta, joka ei toistu teoksessa näkyvänä. Tuo valo on itsessään merkittävämpi kuin sen toistettavuus, eikä sen oleminen tai olematta oleminen näkyvänä tässä hetkessä ole kovinkaan merkittävää. Merkittävää on, että laatikossa on valo, jolla on potentiaali olla, ja se, että on valo, joka potentiaalisesti on.

Bubble Effect
Sofia Palillo

Teos tutkii materiaalinsa lasin avulla herkkyyden mahdollisuutta ja potentiaalia nykymaailmassamme. Teos on yritys vangita hetki.


Clairvoyant

Vilma Vantola
Clairvoyant tarkoittaa selvänäkijää, henkilöä, jolla on kyky nähdä tulevaisuuteen. Jonnekin rajojen taa, jonne ei ihmismieli yllä. Ajattele, jos tulevaisuus olisikin suoraan edessäsi? Tässä teoksessa katsoja toimii ennustajana ja tulevaisuuden kuva määrittyy siltä pohjalta jokaiselle henkilökohtaisesti.

Liquid Line

Teo Lanerva

Teoksessa valo keskustelee painovoiman kanssa käyttäen vettä tulkkinaan. Heijastuessaan keinuvan veden kautta tavallisesti painovoiman ulottumattomissa toimiva valo taipuu, mutta palaa aina lähtöpisteeseen kuin sillä olisi massa. Tämä elementtien välinen keskustelu luo liikettä, joka on samaan aikaan tuttua sekä vierasta.


Breath

Fern Orchestra -kollektiivi: Markus Heino, Vespa Laine ja Conny Sjöqvist
Vesistöjen fotosynteettiset bakteerit ja niistä polveutuvat mikrolevät tuottavat puolet maapallon hapesta. Joka toisella hengenvedolla voi siis kiittää meren mikro-organismeja. Breath on biovaloteos, jossa panssarisiimalevä (Alexandrium ostenfeldii) aiheuttaa bioluminesenssin ilmiön kun siihen kohdistuu mekaaninen rasitus. Levä ei ole silmälle näkyvä, mutta sen valoilmiö on.

Hindred Sync
Bojana Petkovic

Teos on interaktiivinen installaatio, joka tutkii taiteen, luonnon ja teknologian välistä yhteyttä. Se on saanut innoituksensa luonnosta löytyvistä kommunikaatiojärjestelmistä ja erityisesti siitä hetkestä, kun järjestelmään tulee häiriö. Inspiraationa ovat toimineet muun muassa tulikärpäset, jotka hyödyntävät kommunikaatiossaan valoa.

Artist

Useita taiteilijoita

Useita taiteilijoita Bojana Petkovic


Notice: Undefined property: stdClass::$event_artist_image2 in /site/luxhelsinki.fi/www/wp-content/themes/swiss/templates/programme/single.php on line 114

Notice: Undefined property: stdClass::$event_artist_description2 in /site/luxhelsinki.fi/www/wp-content/themes/swiss/templates/programme/single.php on line 117


Notice: Undefined property: stdClass::$event_artist_image3 in /site/luxhelsinki.fi/www/wp-content/themes/swiss/templates/programme/single.php on line 123

Notice: Undefined property: stdClass::$event_artist_description3 in /site/luxhelsinki.fi/www/wp-content/themes/swiss/templates/programme/single.php on line 126