Takaisin ohjelmaan
12
Ghiju Díaz de Léon (MX)

Shelter Seekers

Paikka: Kansallismuseon puutarha

Aika: 5.–9.1.2019 klo 17–22, Lux Aamu 9.1.2019 klo 7–9.

Meksikolainen valotaiteilija Ghiju Díaz de Léon puhaltaa Kansallismuseon julkisivun eloon upealla videomäppäyksellään. Teos kertoo tämän päivän suurimmista haasteista: siirtolaisuudesta, epätasa-arvosta, ilmastonmuutoksesta ja luonnon monimuotoisuuden menettämisestä.

Projection mapping eli videomäppäys on visuaalisen esityksen tapa, jolla projisoitavan valon avulla luodaan illuusiomaailmaa rakennuksen julkisivuun. Samalla rakennus saa hetkeksi uuden identiteetin ja persoonan. Taiteilija yhdistelee videomäppäyksissään perinteisiä ja uusia tekniikoita, kuten kollaaseja, kuvituksia ja valokuvamanipulaatiota. Shelter Seekers -teoksen inspiraationa ovat toimineet uhanalaiset monarkkiperhoset, joiden vaellus Pohjois-Amerikan ja Meksikon välillä on vaarantunut. Myös ne joutuvat taistelemaan olemassaolostaan ja kohtaamaan muuttuvan maailman suurimmat haasteet. Kansallismuseon julkisivu esitetään teoksessa paikkana, josta perhoset löytävät suojan. Teoksen musiikista vastaa Kristian Ekholm (FI) ja animaatiosta Anabel Arteaga (MX).

“Tämä teos kunnioittaa kaikkia niitä eläviä olentoja, ihmisistä perhosiin, jotka kohtaavat suuria esteitä etsiessään parempaa paikkaa elämälle. Maailma auttakoon heitä löytämään sen paikan”, Díaz de Léon sanoo.

Taiteilija

Ghiju Díaz de Léon (MX)

Ghiju Díaz de Léon (MX)