Back to programme
6
Mimmit peinttaa, Maikki Pekkala & Lari Suominen

Ultraviolet Gallery

Location: Finlandia-talon etupiha

Aika: 5.–9.1.2019 klo 17–22

Lux Helsingin Ultraviolet Gallery -teossarja esittelee ultraviolettivalossa hehkuvaa taidetta nyt toista kertaa. Tänä vuonna sarjassa nähdään Mimmit peinttaa -ryhmän tekemiä katutaideteoksia sekä rekvisiittataiteilija Maikki Pekkalan ja valotaiteilija Lari Suomisen valonsyöjähirviö Violet.

Mimmit peinttaa: UV Gallery (FI)

Kymmenen naistaiteilijan tekemät teokset on aseteltu Finlandia-talon pihaan neonväreissä loistavaksi kujaksi, jonka läpi kävijät saavat kävellä. 40:ssä katutaideteoksessa nähdään muun muassa Helsingin historiallisia rakennuksia, graffiteja, graafisia muotokuvia ja eläinhahmoja. Mimmit peinttaa on katutaiteen tapahtumakonsepti, joka on osa kaupunkikulttuuriyhdistys Mimmit ry:n toimintaa. Yhdistys järjestää erilaisia projekteja ja työpajoja naisten voimin. Yhdistyksen missiona on nostaa esiin naisia urbaanin kaupunkikulttuurin tekijöinä. Taiteilijat: Ruusa, Ninakuu, Leena Pukki, Poppamaija, Nora Helsinki, Norde, JR, Elina Holley, Yamahamay ja Nilam.

Maikki Pekkala & Lari Suominen: Violet (FI)

Violet on kotiluolassaan elävä valonsyöjähirviö, joka rakastaa valoa. UV-valoista, tekstiileistä, puusta, heijastimista ja moottoreista luotu Violet on valoa, draamaa, liikettä ja ääntä yhdistelevä teos, jonka tyylistä ei ole Lux Helsingissä aiemmin nähty.

”Vaikka Violet voi aluksi naurattaa, se on lopulta kuitenkin aika surumielinen hahmo. Taustalta voi löytää syvempiä teemoja kuten esimerkiksi eläinten ja ihmisten epäoikeudenmukainen kohtelun”, Suominen sanoo.

Teoksen musiikki:
Säveltäjä: Hicham Chahidi
Sävellys: Valse des Lilas

Teoksessa mukana OP Helsinki.

 

Artist

Mimmit peinttaa, Maikki Pekkala & Lari Suominen

Mimmit peinttaa, Maikki Pekkala & Lari Suominen Maikki Pekkala & Lari Suominen

Mimmit peinttaa, Maikki Pekkala & Lari Suominen Mimmit Peinttaa