Räiskyviä värejä ja upeita kuvia – Ultraviolet Galleryssa kävijät pääsevät osaksi valofestivaalia

Kasvomaalauspiste Finlandia-talolla 5.–9.1.2019 kello 17.00–22.00.

Ultraviolet Gallery -teossarja esittelee jälleen ultraviolettivalossa hehkuvaa taidetta. Tänä vuonna Finlandia-talon ympäristöön levittäytyvässä sarjassa nähdään nelisenkymmentä Mimmit peinttaa -ryhmän tekemää katutaideteosta sekä rekvisiittataiteilija Maikki Pekkalan ja valotaiteilija Lari Suomisen neonväreissä loistava valonsyöjähirviö Violet.

UV-valoissa hohtavan gallerian kruunaa kasvomaalauspiste, jonka myötä Lux Helsingin kävijöillä on mahdollisuus päästä osaksi valofestivaalia. Kasvomaalauspisteellä taiteilijat tekevät ultraviolettivalossa hehkuvia glitterkasvomaalauksia kaikenikäisille festarivieraille. Kasvomaalaukset ikuistetaan valokuviin, joista koostetaan screeneille pyörivät kuvagalleriat. Lux Helsingin partneri OP Helsinki on mukana kasvomaalauspisteen toteuttamisessa.

”Meille on tärkeää tehdä kaupunkilaisten kanssa jotakin erilaista, kivaa ja osallistavaa. Upeiden kasvomaalausten myötä kävijät pääsevät hehkumaan kilpaa teosten kanssa ja levittämään iloa ja valotaidetta sosiaalisessa mediassa”, OP Helsingin aluejohtaja Saija Veenkivi sanoo.

Lux Helsinki luo elävää ja värikästä kulttuuria

OP Helsinki haluaa olla mukana tukemassa kaupunkikulttuuria ja luomassa mieleenpainuvia elämyksiä pääkaupunkiseudun asukkaille ja matkailijoille.
”Yhteisöllinen ja näyttävä Lux Helsinki tuo valoa pimeimpään vuodenaikaan ja saa joka kerta kaupunkilaiset liikkeelle. Se on ainutlaatuinen tapahtuma, joka luo Helsinkiin elävää ja värikästä kulttuuria. Valofestivaali kohtaa kanssamme erinomaisesti”, Veenkivi sanoo.

Kasvomaalauspisteelle pääsee vuoronumerolla. Jos pisteellä sattuu olemaan jonoa, sillä aikaa on mahdollista kiertää muita Finlandia-talon lähistöllä olevia Ultraviolet Galleryn teoksia. Kasvomaalauspiste on esteetön, ja se sopii kaikenikäisille. Kasvomaalauksesta kävijät saavat mukaansa muistoksi sähköisen potretin, jonka voi halutessaan jakaa sosiaalisessa mediassa.