SATO iloitsee valohaasteen yhteisöllisyydestä: ”Varmasti monessa rappukäytävässä vaihdetaan nyt useammin kuulumisia”

#valohaaste

Mikään ei tuo valoa esille niin kuin pimeä. Eikä mikään toisaalta saa kaipaamaan valoa niin kuin pimeä. Synkän vuodenajan innoittamana Lux Helsinki on käynnistänyt nyt toistamiseen valohaasteen, jonka tavoitteena on tuoda yhteisöllisesti valon voimaa talven keskelle; innostaa kaupunkilaisia, yrityksiä ja yhteisöjä tekemään omia valoteoksiaan.

Lux Helsingin partneri SATO oli jälleen mukana valohaasteessa alkumetreiltä asti. Viime vuonna SATOn taloihin ilmestyi värikkäistä post-it -lapuista taiteiltuja valaistuja kynttilöitä, rauhanmerkkejä ja yksisarvisia.

”Valotaiteen tekeminen yhdisti osallistuneiden talojen asukkaita viime vuoden valohaasteessa. Varmasti monessa rappukäytävässä vaihdetaan nyt useammin kuulumisia! Viime vuonna myös SATOn henkilöstö askarteli valon viestejä oman toimitalomme ikkunoihin Helsingin Käpylässä. Vastapäinen toimistotalo vastasi viesteihimme omilla taiteiluillaan! Kaikki me tarvitsemme valoa pimeyteen ja voimme sitä toisillemme hyvin pienillä jutuilla välittää!”, SATOn markkinointipäällikko Sanna Marttinen kertoo.

Naapurilämpöä ja ilahduttamista

Tänä vuonna SATOn asukkaat ovat ideoineet yhdessä monia erilaisia toteutuksia esimerkiksi silkkipaperia ja sähkövaloja hyödyntäen. Luvassa on ainakin suuria kynttilöitä ja lumihiutaleita sekä julkisivuvalaisu. Lisätietoja kaikista SATOn talojen valoteoksista löydät täältä.

”Haastamme kaikki asukkaamme mukaan yhdessä tekemiseen ja kuvien jakamiseen #valohaaste-hashtagilla. Autamme ideoinnissa ja tuemme materiaalein taloja, joissa syntyy omia ideoita. Henkilökuntamme on mukana toteutuksessa ja hörppää samalla kahvit sekä vaihtaa kuulumiset asukkaiden kanssa kerhohuoneessa”, Marttinen lupaa.

Marttisen mukaan Lux Helsingin ja SATOn näkemys kaupunkilaisten hyvinvoinnista yhdessäolon ja yhdessä tekemisen kautta osuu hyvin yhteen.

”Pimeä on meidän kaikkien yhteinen haasteemme täällä pohjoisessa, joten miksipä emme myös taistelisi sitä vastaan yhdessä? Valo voi olla myös mielenvaloa. Meille se on naapurilämpöä, kanssa-asujien huomioonottamista ja ilahduttamista, joka leviää kerrostalojemme valoteosten kautta myös kaupunkilaiseen lähiympäristöön kaikkien avuksi ja iloksi pimeyteen”, Marttinen iloitsee.

Lue lisää valohaasteesta täältä.