Vill du bli partner för Lux Helsinki?

Helsingfors är en stad med verkningsfulla och oförglömliga gärningar. Helsingfors är en enastående blandning av hetsig puls och lugn, vilket gör denna stad unik. Staden utvecklas tillsammans med samarbetspartner och genom Lux Helsinki kan ett företag enkelt kopplas till marknadsföringen av Helsingfors. Lux Helsinki är i Finland det mest populära evenemanget i sociala medier och kommer med en ljusglimt under årets mörkaste tid. Det samlar över en halv miljon glada människor som vill njuta av ljuskonst och utomhusliv oavsett vädret.

Fokus i ljusfestivalens företagssamarbete är främst att möjliggöra ljuskonstverk och att tillsammans med samarbetsparterna utveckla besökarnas upplevelse av evenemanget.  Välkommen med!

Vill du veta mer? Vänligen kontakt petra.majander(a)eventshelsinki.fi.

Samarbertspartner 2020

Huvudpartner

 

 

 

 

 

Partner

 

 

 

 

Samarbetspartner

Lux Helsinki 2020

”Jag vågar påstå att Lux Helsinki är mätt i europeiska mått – och kanske rentav i hela världen – ur konstnärlig och teknisk synvinkel en ljuskonstfestival på TOP10-listan. Lux Helsinki bleknar inte om den jämförs med internationella motsvarigheter. Ett bevis på detta är den respons jag fått av internationella kolleger. Det finaste är att Lux Helsinki gett oss möjligheten att utveckla ljus- och videokonsten i Finland och vi får ge branschen något tillbaka. Vi har fått mycket av branschen och Lux är en sådan kanal, där vi kan bidra till att branschen går framåt på olika sätt.”

Matti Jykylä, styrelseordförande, Sun Effects

”Ljus kan användas för att skapa samhörighet: gemensamma upplevelser och glädje som alla kan delta i. Det är lättare att klara sig genom den mörka årstiden tillsammans än ensam.”

Piia Matilainen, community manager, SATO

”Konsten och kulturen är starkt närvarande på Hanaholmen året om, och vårt samarbete med Lux Helsinki är ett extra komplement som ger våra besökare upplevelser i form av ljuskonst.”

Jaana Tamminen, projektchef, kultur och konst, Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland

”Ljuskonst glädjer och skapar stämning i den byggda miljön Högholmens kulturhistoriskt värdefulla parkmiljö och mörker erbjuder goda förutsättningar för ljuskonst och social samvaro utomhus.”

Susanna Silvonen, marknadsföringsdirektör, Högholmen

”Ljuskonst glädjer och ökar stadsbornas välbefinnande. Att främja urban kultur ligger oss nära om hjärtat, och ljuskonst är ett utmärkt sätt att väcka byggnaderna till liv under årets mörkaste tid.”

Pekka Metsi, verkställande direktör, Granlund

“Det är fint att få vara en satellit i öster under ett evenemang som engagerar många. Vi vill att områdets invånare ska få uppleva ljuskonst och också locka ny publik till Lux Stoa.”

Sanna Nuutinen, kulturproducent, Kulturcentret Stoa

“Vårt hjärta brinner för den urbana kulturen, och att presentera intressanta evenemang och restauranger för våra läsare utgör kärnan i vår mission. Att vi får vara med om att ge stadsbornas Lux Helsinki-upplevelse en extra dimension är ett hedersuppdrag för oss.”

Laura Eriksson, marknadsföringsspecialist, City

”Det är fantastiskt att mitt under den mörkaste årstiden lyser Lux Helsinki upp Helsingfors och piggar upp stadsborna. Utöver att ljuset är estetiskt är det för stadsborna också ett viktigt säkerhetselement året runt. Det skulle vara fint om Lux Helsinki kunde uppmuntra stadens beslutsfattare att utveckla belysningen i Helsingfors både med tanke på estetiken och på säkerheten.”

Ville Ketonen, säkerhetsansvarig för evenemanget, Local Crew

Tack för ditt samarbete

Helsingfors domkyrka
Helsingfors stadsteater
Helsingfors universitet
Kaslink