Back to programme
7

Lyktparken

Location: Villa Hagasund

Tid: 5.–9.1.2019 kl. 17–22

Stämningsfullt ljus med hundratals lyktor! Lyktparken är en klassiker i Lux Helsinki och lyser i år upp den idylliska omgivningen kring Villa Hagasund som finns mellan Mannerheimvägen och Tölöviken. De olika lyktorna skapar på det stämningsfulla gårdsområdet en drömlik och magisk stämning.

I skapandet av Lyktparken har deltagit barn, ungdomar, studenter och konstnärer, vilkas självständiga verk tillsammans bildar en anslående helhet. I år deltar för första gången barn i daghemsåldern. Det gemenskapliga verket växer varje år och nu lyser lyktraderna i Tölövikens omgivning i en större omfattning än någonsin. Förra hösten väckte det magiska verket förtjusning också ute i världen på konstfestivalen Nasimi i Azerbajdzjans huvudstad Baku och Hatsina ljusfestivalen i Sankt Petersburg.

I år följande deltagit i skapandet av Lyktparken: Vironniemen päiväkoti, Stadin ammattiopisto, teaterfestivalen Baltic Circles arbetsgrupp, Aleksis Kiven peruskoulu, Kallion lukio, Helsingin kuvataidelukio och Aalto-universitetet.