Ljusutmaningen

Lux Helsinki utmanar för andra gången stadsbor, organisationer och företag att lysa upp den mörka årstiden med egna ljusverk. Ljusutmaningens syfte är att i gemenskaplig anda hämta kraft ur ljuset mitt i vintern.

Dela ljusutmaningen!

Vem som helst kan delta i ljustutmaningen genom att dela en bild av sitt ljusverk på Instagram med fyrkantstaggen #valohaaste.Verket kan vara litet eller stort och kan göras av material som redan finns i hemmet. Bara fantasin sätter gränser, så länge verket har haft eller har något att göra med ljus. Du kan skapa ljusverket själv, men framför allt uppmuntrar utmaningen till gemensamt skapande med till exempel familjen, klassen eller bostadsaktiebolaget. Mest glädje skapar verket på en synlig plats, såsom i fönstret, på gården eller på balkongen.

Ljusutmaningen pågår under hela Lux Helsinki. I mitten av januari belönar Lux Helsinkis partner SATO utmaningens tre mest minnesvärda bilder med S-Gruppens presentkort.

Vinnarna meddelas via Instagram. Under ljusutmaningen delar Lux Helsinki bilder av stadsbornas egna verk i sina sociala mediekanaler.
Hurdant är ditt ljusverk? Kom med! #valohaaste

Följ Lux Helsinki på Instagram och inspireras av ljusverk @luxhelsinki

 

Det bästa med ljusutmaningen är att grannar gör något tillsammans, och hela omgivningen får njuta av glädjen. Vi ser ljuset som något större än det man upplever med synsinnet: Vi anser att då människor gör något tillsammans får de också ljus i sitt sinne. Ljusutmaningen gör att människor tillsammans ger varandra gott humör i vardagen; en grannvärme, som värmer också under de kalla månaderna och lyser upp sinnet också under den mörka årstiden.

 

-Marknadsföringschef Sanna Sneen, SATO

#valohaaste