Mukaan Lux Helsinkiin!

Ammattilaisohjelma

Tule mukaan!

Lux Symposium
Paikka: Kaupungintalon tapahtumatori (Pohjois-Esplanadi 11–13) ja Kino Engel (Sofiankatu 4)
Aika: Ti 7.1. kello 11–17
Kieli: Englanti

Tulevaisuus. Tiedonjako. Verkostoituminen. Lux Symposium on valotaiteen ammattilaisille, harrastajille ja valotaiteesta kiinnostuneille suunnattu seminaari. Tapahtumaan on maksuton sisäänpääsy ennakkoilmoittautumisella.

Päivän ohjelma muodostuu kiinnostavista puheenvuoroista ja keskustelusta valotaiteen ja sen tulevaisuuden ympärillä. Aamupäivällä Helsingin kaupungintalon tapahtumatorilla kuullaan inspiroivia avauksia esimerkiksi valotaidefestivaalin kuratoinnista, teoksista, tapahtumien hiilijalanjäljen kompensoinnista ja taidefestivaalien kumppanuusyhteistyöstä . Iltapäivällä espanjalainen Visualist – Those who see beyond -dokumentti (2019) valottaa audiovisuaalisen taiteen historiaa ja tulevaisuutta. Keskiössä ovat ne, jotka yleensä jäävät omien projektioidensa varjoon, eli tiiviisti av-teknologian parissa työskentelevät taiteilijat.

Dokumentti esitetään Kino Engelissä. Maksuton katsomopaikka varataan ennakkoilmoittautumisen yhteydessä. Mikäli tilaa jää, voidaan yleisöä ottaa sisään myös ilman ilmoittautumista. Dokumentin kesto noin 1h. Vieraana dokumentin tuottaja Ruben G. Kielmannsegge (OTU Cinema).

Ilmoittaudu mukaan 3.1. mennessä täällä!

Osallistu tapahtumaan Facebookissa

Teos reitille

Haluatko teoksesi Lux Helsingin reitille vuonna 2021?
Voit ehdottaa teostasi mukaan tällä lomakkeella.

Lux Helsingin reitin suunnittelusta ja teosten kuratoinnista vastaa pitkän linjan valoalan ammattilainen, valosuunnittelija Ilkka Paloniemi yhdessä kansainvälisten ammattilaisten Christina Dvingen (DK) ja Martin Poštan (CZ) kanssa. Kuraattorimme suunnittelevat reittiin vuosittain draamankaaren, jossa teokset tukevat toisiaan.

Ohjelmassa pyritään tasapainoon tilausteosten ja kansainvälisiltä valofestivaaleilta tuotujen yleisösuosikkien välillä. Taiteilijoista noin puolet edustavat suomalaista valotaiteen osaamista. Monipuolisen ohjelman lisäksi kiinnitämme huomiota sukupuoliseen tasa-arvoon taiteilijoiden valinnassa. Reitillä on joka vuosi mukana myös ajankohtaisiin aiheisiin kantaaottavia teoksia.

Valitettavasti emme voi vastata kaikkiin ehdotuksiin tai antaa kaikista palautetta. Tällä hetkellä suunnittelemme vuoden 2021 reittiä.