Mukaan Lux Helsinkiin!

Ammattilaisohjelma

Tule mukaan!

Lux Helsingin yhteydessä järjestetään vuosittain seminaari ja työpaja valotaiteilijoille, valofestivaalien järjestäjille sekä valoalan ammattilaisille ja siitä kiinnostuneille. Ilmoittautumisohjeet julkaistaan myöhemmin. Lisätiedot: Elina Kukkonen, elina.kukkonen@helsinkievents.fi

Teos reitille

Haluatko teoksesi Lux Helsingin reitille vuonna 2021?
Voit ehdottaa teostasi mukaan tällä lomakkeella.

Lux Helsingin reitin suunnittelusta ja teosten kuratoinnista vastaa pitkän linjan valoalan ammattilainen, valosuunnittelija Ilkka Paloniemi yhdessä kansainvälisten ammattilaisten Christina Dvingen (DK) ja Martin Poštan (CZ) kanssa. Kuraattorimme suunnittelevat reittiin vuosittain draamankaaren, jossa teokset tukevat toisiaan.

Ohjelmassa pyritään tasapainoon tilausteosten ja kansainvälisiltä valofestivaaleilta tuotujen yleisösuosikkien välillä. Taiteilijoista noin puolet edustavat suomalaista valotaiteen osaamista. Monipuolisen ohjelman lisäksi kiinnitämme huomiota sukupuoliseen tasa-arvoon taiteilijoiden valinnassa. Reitillä on joka vuosi mukana myös ajankohtaisiin aiheisiin kantaaottavia teoksia.

Valitettavasti emme voi vastata kaikkiin ehdotuksiin tai antaa kaikista palautetta. Tällä hetkellä suunnittelemme vuoden 2021 reittiä.